28 Nisan, 2010

Güzel Acı Hurts







İnsanlarla müzik üzerinden konuşmaya başladığımda, geçmişe bağlılığım, bugünün üzerine paylaşacaklarımızı azaltıyor. Oysa yeniye dair söyleyecek çok fazla sözüm var: These New Puritans, the Horrors, the Maccabees, Wild Beasts vs. Şimdi bu listeye kocaman bir isim daha yerleşti. Hurts. Hem onların geçmişle olan açık bağları, benim için bir tür anma ritüeline dönüşüp, beni çelişkiden kurtarıyor. Bir nevii güven duygusu ya da ona benzer bir sıcaklık, anında kendini hissettiriyor. Manchester çıkışlı  Theo Hutchcraft ve Adam Anderson ikilisinden oluşan Hurts, elektropop'u başladığı yerin karanlığına, 80'lere geri götürüyor.

Daha bir senesini doldurmamış grup, bu yaz ilk albümlerini yayınlayacak. Taşıdıkları vahşi enerji, onlara karşı kayıtsız kalamayacağımızı belli ediyor. Grubun müziği de, bu enerjiden payını alarak, bilindik melodileri bilinmedik tonlarda dönüştürüyor. Melankolisiyle Suede'i, ciddi duruşuyla Japan'i ve muhtemelen üyelerinden birinin gey olmasıyla Pet Shop Boys'u anımsatan Hurts (farkettiyseniz, en sevdiğim grublara benzetiyorum onları); iyi müziğin yanında, iyi bir ifadeye de sahip. Theo ve Adam, NME kapaklarından çok, Vogue Hommes kapaklarına yakışacak bir ikili. Kapak fotoğrafını çekecek yegane isimse Hedi Slimane olur artık.

New Romantic / Şıklık kaygısı / Melankoli / Açık Vermeyen Tavır gibi çeşitli kodları üzerinde toplayan Hurts, daha çok can yakacak gibi. Yeni single'ları 'Better Than Love'ın stilize videosu, geleceğe dönük bu izlenimi kanıtlıyor.

Hurts - Better Than Love
Hurts - Wonderful Live

Better Than Love'ın harika videosu içinse: http://www.youtube.com/watch?v=bn8tBgI1BVQ

0 yorum: