15 Temmuz, 2007

Brett Anderson

Live In London

İnsanları hataları hatırlanır kılar biraz, kusursuz biriyle bütünleşmek zor gelir çoğu zaman. Brett Anderson samimiyeti arttırıyor, şekle gerek duymuyor, neyse o oluyor. Haliyle, bu Anderson’ı daha sevilesi kılıyor, insanın alıp kalbine koyası geliyor.

Sadece 1500 adet basılan, iki disklik özel bir albüm ‘Live In London.’ Brett yalnız değil, Suede bascısı Mat Osman ve Pleasure başı Fred Ball yanında. Çalınan şarkılar solo albümden ve eski Suede şarkılarından, akustik veya elektrik versiyonları. Bir buçuk saatlik performans.

Hani derler ya; ‘Bu albümü dinlerken sanatçıyı evimde şarkılarını söylerken hissedeceğim tadı aldım’, ben zıttını söylüyorum; ‘‘Live In London’ı dinlerken Brett’i ziyarete gitmiş gibi hissettim kendimi.’ O derece samimi bir kayıt.

İlk bölümün en heyecanlı bölümleri ‘By the Sea’ ve ‘Back To You’, buralarda Fred Ball’ın katkısı büyük, Brett’e fişek veriyor adeta klavyesiyle. Akustik ‘Colour Of the Night’ yorumu, albüm versiyonunu defalarca dinlemiş biri olarak fazlasıyla memnun edici. İkinci kısımda ise daha yakışıklı şarkılar mevcut. ‘Ebony’ ile açılsa bile, peşi sıra gelen ve en sevdiğim şarkı olan ‘the Big Time’ gözlerde yaş bırakıyor. Bir şarkı bu kadar mı güzel olur? Bu kadar mı etkili? ‘the Big Time’; 1 numaram, her zaman. ‘So Young’, iki dev şarkı art arda. ‘the Wild Ones’, romantizmin dibindeyiz. Aşıkane havayı ‘Can’t Get Enough’ dağıtıyor, ‘Trash’ ile ateşli Suede günleri hatırlanıyor. ‘Beautiful Ones’ ile biten albüm kimin en güzel olduğunu kanıtlıyor.

Albüm bittiğinde, ‘neden orada değildim’ nidaları atmıyor insan. Çünkü süssüz kayıtlar anı yaşatıyor, iyisiyle kötüsüyle.
9/10
Flashback;Brett incelemesi.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

en güzel parçalar bu albümdeymiş

Deniz Ural dedi ki...

Konu Brett Anderson olunca, buraya hemen bir Tacim yorumu gerekiyor.

Frankly, bu albüm, içindeki şarkılarla toplama/ en iyiler niteliğinde bir albüm mü?

fırat dedi ki...

Değil lakin oldukça hoş şarkılar seçilmiş. Ama Brett ile, Suede ile kaynaşmak istiyorsan bu albüm gitmez; sen en iyisi ilk 3 Suede albümü, Suede B-Sides toplaması ve Brett'in solo albümünü dinle.

Adsız dedi ki...

Hep Tacim mi yazcak!!! Biraz da ben yazayım...

Dila dedi ki...

linlerde problem mi var?
:.(