18 Temmuz, 2007

Luxembourg Bu Sefer Barnett İle

Hala bilmiyorsanız ve sizin için anlatmam gerekirse; Suede’in kıvraklığına, the Smiths’in içe dönüklüğüne, Pulp’ın ironisine sahip bir grup Luxembourg. 2006 yılında yayınladıkları harika albümün ardından dağılmışlardı ne yazık ki, 2001 yılında kurulmuşlardı ya; daha fazla eserle ayrılsalardı diye hayıflanmıştı dinleyenleri. Yeniden birleşmişler, yeni üyeleriyle, yeni single çıkartacaklarmış. Yeni üye, yani yeni baterist ünlü Suede sapığı/Love and Poison isimli Suede kitabının yazarı, dağılmış the Boyfriends grubunun kurucusu David Barnett. Hal böyle olunca, el pençe divan teslim olmak lazım Luxembourg’a, seve seve.

Tek albümleri ‘Front’, ünlü grup the Killers ile yarışacak başarıdaydı fakat onlar birinci lige yükselemediler, fazlasıyla hak etseler bile. Suede, the Smiths gibi grupların mirasından en iyi şekilde nasiplenenlerden olmaları ise, grubun referans aldığı büyük isimlerin hayranları tarafından keşfedilmesi sağladı. Çarpışan gitarları, karamsar sözleri, Morrissey açıklığındaki vokali döneminin ihtiyaçlarına batıran yapısıyla çok çabuk ‘en iyi yeni’lere dahil oldular.

David Barnett’in mevcudiyetiyle daha da değerlendiler, daha da kuvvetlendiler. Artık şüphe yok; Luxembourg spot ışıkları altında şarkılarını söyleyecek. Yeni single’larının demo hali bile heyecan verici: 2008, Luxembourg’un yılı olabilir.

Yeni Single 'Kick Me' için; Luxembourg Myspace.

Luxembourg - What The Housewives Don’t Tell You
Luxembourg - Making Progress
Luxembourg - Single

Britanya'nın en iyi yeni gruplarından biri olan Luxembourg ile ilgili daha fazla detay, yakında.

0 yorum: