29 Mart, 2008

Supergrass When I Need You

Ne tür müzik dinliyorsun? sorusuna hala 'Britpop ve...' diye başlayarak cevap veriyorum her ne kadar Britpop'un dışına çokça açılmış olsam da. Britpop benim için önemli bir başlangıç ve kolay kolay terkedemem. Britpop'un pop'unu vurgulayarak söylediğimde aldığım tepkileri ya da Blur, Oasis gibi daha el altı olanları kastettiğimi sanmalarını ve aslında o janrın daha dipte, daha romantik isimlerini dinlediğimi, onların hatrıyla genellemeye gittiğimi anlayamamalarını önemsemiyorum. Zaten işi hoş tutan da bu bilinmezlik. Saklı bir geçiş kapısı; o kapılardan Nico'ya filan yol alıyorsun.

Kendine çıkan yoldan başka yola devamı yok fakat Britpop'un ilk anlamlarından en anlamlısı Supergrass ve onlar hala ayaktalar. Eski zamanların Arctic Monkeys'iydiler, Arctic Monkeys'den çok daha iyiydiler. Genç ve çiğ kalmayı başarabilen bir olgunları vardı. Fakat yeni albümleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değil; birşeyler zorlama. Ben de zorlayıp iki sene önce dinlediğim gibi bir heyecanla, biraz daha dinleyeceğim. Belki de sorun bendedir. Yok, sorun bende değilse, bence onlar için yolun sonu yakındır.

*Magnetic Fields'in Distortion'ı koca bir hayal kırıklığıydı, Supergrass kendini kaybetmiş, R.E.M.'in yenisi de fazla hızlı olmuş; üçtür istediğimi alamadım, hadi hayırlısı.*

Bunlar eskilerden:
mp3: Supergrass - Moving
mp3: Supergrass - Mary

Bu ise yenisi:
mp3: Supergrass - When I Need You

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu grubu ilk kez dinliyorum,moving'i çok sevdim..saol

Radnor dedi ki...

"some girls are bigger than others" kavırları vardı çok güzeldi