01 Nisan, 2008

The Hungry Saw'dan Önce

R.E.M.'in yeni albümünü dinlemeden önce traş olmuş, okul üniformamı temiz ev kıyafetlerimle değiştirmiş, öğle yemeğimi yemiş, ders notlarımı bir araya getirerek gerekli yerlere zımbalamış, elimden geldiğince ferah bir ortam yaratmaya çalışmıştım. Tüm bu izalasyonun sebebi yalnızca R.E.M.'in Accelerate'i değildi, zamanım varken peşisıra Tindersticks ve Cut Copy yenilerini de dinleyecektim. R.E.M. ile başlamamın bir hata olabileceğini tahmin edemezdim ki; R.E.M. başlayınca sıra diğerlerine bir türlü gelemedi çünkü R.E.M.'i bitiremedim. Defalarca tekrar edilecek kadar güzel bir albüm yaptıklarından değildi maalesef bu uzun kavrayış dönemi. Kavrayış dedim çünkü şarkıların kıvamına dair sorun vardı. R.E.M. yeni ilhamlar bulmuş, bu ilhamların bulundukları yerlerden hızla kaymışlardı. Albümü sırtüstü dinliyordum, kendimi kanepeden yere bırakmak istedim. R.E.M.'in kolay kolay alışamayacağım ve şu aralar hiç arzulamayacağım enerjisi ancak fiziksel bir acıyla örtülebilirdi.

Neyse ki Tindersticks yeni doğmuş hasreti zaptedebiliyormuş, büyü çocuğum büyü.

mp3: Tindersticks - The Turn We Took (Sözleriyle birlikte eklemek istiyordum ama sözleri hala internete geçmemiş.)
mp3: Tindersticks - All The Love
mp3: R.E.M. - Houston

Eskaza yazı yazabilirsem o yazı Tindersticks için olacak ve sonuna puan eklersem 9'a yakın bir puan yine Tindersticks için. Bi' dahakine 'The Hungry Saw'dan Sonra.'
R.E.M. ise biraz beklesin. Ben onları hep bulutlu günlerimde dinlemiştim. Yeni albümleri için güneşin tekrar açması gerek.

1 yorum:

Radnor dedi ki...

REM strikes back, çok gozel olmuş bence