09 Haziran, 2007

Visage

New Romantic kültürü içinde kozmetiğe en meraklı gruptu Visage; 80’lerin en unutulmaz eserlerinden biri olan ‘Fade To Grey’ ile bir anda zirveye oturdu. Çağdaşlarına nazaran dansın karanlık yönünü daha fazla benimsemişlerdi. O dönemdeki teyzeler ve dayıların Visage şarkılarıyla dans etmeleri ise ayrı bir gariplikti.

Kuşkusuz grubun ilgi merkezi vokalist Steve Strange idi. Bülent Ersoy ile yarışacak ağırlıkta makyajlı yüzü, gizemli sesi, ilginç söylemleri sayesinde Yeni Romantiklerin ünlü ikonlarından biri olmayı başardı.

1980 basımlı ilk albümleriyle en yetkin işini verse de daha karanlık ikinci albüm ‘the Anvil’ sayesinde de kalitesini korudu. Dans müziğine getirdiği saykodelik tınılar fazla orijinal olmasa da her daim tatmin etmeyi başardı. Son albümleri ise grubun unutmak istediği, vasat bir iş olarak bir kenara itildi. Bu başarısızlığın sebebi gruptaki kan kaybıydı. Haliyle Visage dağıldı, tüm o yetenekli üyeler ise Ultravox, Magazine, Siouxsie and the Banshees gibi bomba gruplar ile harikalar yaratmaya devam etti.

‘Fade To Grey’ ile hafızalara kazındıysa da, zahmet edip daha da derinlere inildiğinde şaşırtmayan ama hayal kırıklığına uğratmayan, 80’ler Müziği adına tüm arayışlara cevap veren bir yıldızlar grubuydu Visage. Çok şükür ki Steve Strange yeni bir ekip kurdu, albüm hazırlıkları devam ediyor. Merakla bekliyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

i like this music!!!!süperdir visage ve steve strange seviyorum bu adamlar1 fade to grey de ac1kl1 gelir bana nedendir bilmem