14 Temmuz, 2007

Back To You

Brett Anderson, solo albümünden sonra yayınladığı ikinci single ‘Back To You’ ile şansını deniyor. 2007 yılını kutsayan solo albümü peyderpey işleyen zehriyle zehirledi gerçek müzik dinleyenlerini, hayran bıraktı. Fakat liste bazında pek işe yaramadı, çünkü Brett ruhunu satmadı!

2000’li yılların yetenekli isimlerinden, Pleasure elebaşı Fred Ball ile yaptığı muhteşem düet ‘Back To You’, 2. single olarak seçildiğinde pek memnun kalmıştım. ‘Love Is Dead’in ticari anlamdaki yenilgisini unutturabilecek bir potansiyeli vardı, harikaydı, keşke albümde de olsaydı.

Şarkıyı biraz değiştirmiş Brett, daha hızlı bir düzene yerleştirmiş. Gidip gelen efektler, hızlanıp yavaşlayan vokaller ile radyo dostu olmuş. Fena olmamış. Orijinali gibi de olamamış. Keşke hiç değiştirmese miymiş? Yenisi daha güzel sanki? Kıyamam O’na. Ne yapsa kabulümdür. ‘Back To You’ kusursuzdur.

Not: Brett Anderson konser incelemesi ve inanılmaz download imkanları yarın, burada. Brett hayranları kudurabilir, umarım. 'Back To You'nun single versiyonunu bulduğum da bloga ekleyeceğim. Şimdilik eskisini dinleyelim;

Pleasure & Brett Anderson - Back To You

3 yorum:

Adsız dedi ki...

pek brett hayranı değilim.suede den stay together ve beautiful ones dan başka bişey dinlemedim.bugün denk geldi sen yazıyı yazmadan önce ve sevmeye başladım bu adamı galiba.

Adsız dedi ki...

Brett ile aramda bir hoşlantı var

Melly... dedi ki...

albumde gitarlari klavyeleri kendisi calmis gibi. back to you ise mukemmel ama empress ve funeral mantra ve de blessed ilk dinleyiste ucusa gecirenlerden.