11 Temmuz, 2007

Siouxsie Sioux Into a Swan

Siouxsie and the Banshees, ya da yakışıklı bir tabirle 80’lerin en enigmatik grubu, Morrissey/Robert Smith gibi pek çok isme ilham olmuş bir ekipti. Müziğin karanlık ve yırtıcı tarafıydı, gotiğin dik alasıydı, ülkemizde sayıları gittikçe artan fotokopi gotikler gibi evhamlı da değildi hani; tek renk göz kalemleri, çok renk müzik anlayışları vardı. Zamanla unutuldu, etkisini yitirmedi ama asla! Dağıldılar haliyle, 1996 tarihinde. Grubun solisti, harika kadın Siouxsie Sioux kopmadı müzikten. Dinlendi biraz, uzun bir tatil verdi. Şimdi ise, eski günlerin zaferlerini yenilemek için ilk solo albümüyle dönüyor. Albümün habercisi ‘Into a Swan’ akıllardaki soru işaretlerini yok ediyor.

İlk single, daha piyasaya çıkmadan, görücüye çıktı, videosuyla. Video güzel. Aksini beklemiyoruz zaten, Siouxsie and the Banshees dönemlerinden gelen bir gelenek bu. İmaj, yineyenidentekrar hayran bırakacak cinsten. Siouxsie Sioux, Goth ve Glam karışımının’ın annesi olarak etkisini konuşturmuş. Vamp-ir olmuş, baya.

Değişken melodisi, heyecanlı ritmi ve klasik vokaliyle ihtiyaçları karşılayan fakat yenilik konusunda barajda kalan bir şarkı ‘Into A Swan’, kısaca; iyi. Şimdilik kusursuz diyebileceğimiz şey, yılsonuna kadar çıkması planlanan albümün kapağı.


5 yorum:

Ezgi dedi ki...

Bu gençlerden de hiçbirşe kaçmıyor anacım, Süzi Sü 'yu da bilirmiş, maşallah 43 kere...

Ne güzel ablamızdın sen Süzi, anısı var bu hatunun ben de...

sunshine smile dedi ki...

Siouxie Sioux seneleri devirmiş bir sanatçı ve o da seneleri devirmiş birçok sanatçı/grup gibi yaratıcılık sıkıntısı çekiyor.

Bu şarkı da bu durumun göstergelerinden biri gibi gözüküyor.Ama ben albümün geri kalanının böyle olacağına inanmıyorum.Bak sen de demişsin; tek renk göz kalemi, çok renk müzik anlayışı.Bu çok renkli müzik anlayışı bu albüme de yansıyacak bence.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Zevklerimiz benziyor ekledim readera bolca bakıcam sitene çok kaliteli içeriklerin ordan burdan toplama değil yazılar genel kütürde süper. Not:Anneciğine sevgiler

Adsız dedi ki...

morrisey ile interlude diye bi şarkıları var :)) morrissey ya çok seviom ben onu