27 Ağustos, 2007

Darren Hayes This Delicate Thing We've Made
90'lı yılların pop zirvelerinden olan ikili Savage Garden, gizemini sürekli korumuş, ilk albümlerinden çıkan başarılı single'larla melodilerini çok iyi ezberletmişti. 'Carry on Dancing' gibi gizli saklı işleri; pek çok rock terimiyle paralel konumlanmış, zamanını ve yerini iyi bilen şarkılardı. Güzel şarkılardı. Fakat, ilki kadar başarılı olamayan ikinci albümün peşisıra dağılan ekip; vokal Darren Hayes'ın solo çalışmalarında zikredilmek üzere niyahetine ulaştı. Pop Müzik, en güçlü kalelerinden birini kaybetti, adeta.

Milyonlar satan Savage Garden albümlerinin reklamına güvenen Darren Hayes, altın yıllarının çekiciliğini solo kariyerinde parıldatamadı. Medyatik maskeler takan, eski neşesini kaybeden güzel, bekleneni veremeyen albümleriyle tarihinin geneline ters düştü; yorgun düştü, belki. Sürekli merak konusu olan cinsel kimliğini klibindeki manken kızlarla ters yüz edip, evlendi birde; kafası karıştı, belki.

Rahatlıkla söyleyebilirim; Darren Hayes tekrar yolunu buldu. Hem de artık çok daha emin adımlarla ilerliyor, diskolarda da çok vakit harcamış; bu hafta çıkan taze albümü 'This Delicate Thing We've Made', sürerli ritmiyle dansa çağırıyor ve 2007'nin en iyileri arasına hızlı bir giriş yapıyor. Albümün yeri, listelerde ve gönlümüzde, yükseklerde.

İki cd'lik albüm, özlemi dindirmek için oluştuğuna dair göz kırpıyor doyuruculuğuyla. Darren Hayes'ın beyni hızlı çalışıyor şu sıralar, bir sürü fikri varmış gibi, hepsine şekil vermek istiyor gibi. Favorim 'Step Into the Night', (ilk 8/1'de vardı) sanatçının damıttığı elektronik müziklere iliştirdiği pop ve gitar çeşitliliğini en iyi şekilde yansıtırken; 'Casey', ünlü baladları kıskandırıyor. Best-Of toplaması gibi duran, toplamaların en önemli özelliği olan kaliteli ses mafyalığını en iyi şekilde sağlayan, genel olarak eksiksiz duran fakat zayıf halkaları da bulunan 'This Delicate Thing We've Made'; geçmişin en önemli müzik fatihlerinden Darren Hayes'ı bir zamanlar olduğu yere, zirveye gerisin geri fırlatıyor. Şaşırtıcı bir hızla.

Darren Hayes-Step Into the Night
Darren Hayes-On the Verge of Something Wonderful
Savage Garden-Carry On Dancing

8.5/10
l

3 yorum:

Murat Artan dedi ki...

unutamadığım şarkı insatiable,bence şarkı da yorum da süper.ne zamandır aklımdan çıkmış hayes,hatırlattığınız için bi teşekkür daha.

ama link çalışmadı.ben belki de yine geciktim.

hakan dedi ki...

Aferim be fırat çok sağlam blog :)

Adsız dedi ki...

yani sırf gay diye Darren Hayes'den bahsediyorsun, delisin!