20 Kasım, 2007

Chromatics - Night Drive

Chromatics; Ian Curtis'in hüzünlü yüzüne, yüzünü daldıran, ışıklar pek parlak değilken, diskonun müziği döngüsel ve soğukken, yuvarlanan içkiler de tesiriyle sesleri buharlaştırırken, kendinden geçmişcesine bir doğaçlamayla bağırılan şarkılara benziyor. Bazen sıksa da, her zaman eşlik edilebilir, dedirtiyor. Sisin ardından gelen ritimleri; tekinsiz sesiyle Nico ve Kate Bush arasında gidip gelen Ruth Radelet sayesinde, biraz daha gizeme batıyor. Döngüsellik içinde evrilip çevrilip büyüyen gizem, ''Night Drive'' isimli yeni albümlerini güçlü bir alternatif olarak yükseltiyor.

Benim için 90'ların en cesur şarkılarından biri olan, Suede'in ''Animal Nitrate''ini, o canlı ve yüksek tınıyı, tekinsiz bir mırıldanmaya dönüştüren Seattle kaynaklı Chromatics; bu sefer de, bir Kate Bush coverıyla müziğini dinletmek istediklerine yakınlaştırıyor. Başkalarının şarkılarını geçip, kendi üretimlerine baktığımızdaysa; şu günlerde pek rastlanmayan bir ilhamla, post punk'ın içe kapanıklığını, elektronik müziğe sığdırıp No Wave ile Pop arasında kuvvetlenen, yarı-kendini kaybetmiş, bitkin melodileri hüznümüze/durgunluğumuza yapışıveriyor. Chromatics, narkotik Eurodisco diyebileceğimiz yaratıcılıklarda geziniyor. 7.9/10

Mp3:
Chromatics - I Want Your Love
Chromatics - Running Up That Hill (Kate Bush Cover)
Chromatics - Animal Nitrate (Suede Cover)


1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok cesur ve bir o kadar da güzel bi animal nitrate cover'ı bu! üstüne bu kadar minimalist haliyle bile, post punkın acıtan yüzünü gösterebilmiş cidden. güzel!