09 Ocak, 2008

Sabah Koşuları

Bu sene hiç ders çalışmadım, bitmek üzere olan dönem benden geçti. Şimdi şimdi, toparlamak için uğraşıyorum. Zaten çok şeye çarptım, çarpmanın etkisiyle kırılanları toparlamak içinde uğraşıyorum. Yarı yıl tatilinde yeniden şekilleneceğim. Vücudumu da şekillendireceğim; spor bana pek yaramazdı, kendime hiç müdahale etmeden büyüdüm. Uzun boyluyum, zayıfım, hareketli olduğumu söyleyebilirim ama biraz ağırlık taşısam, belim bükülüyor, kollarım iğneleniyor. Gerçi Beyaz Adam'da çalışırken çok koli taşıdım, Rachel Hanım'ın kuzeni daha fazla taşımamam için dirseğimden tutmuştu, afallamıştım. Fakat Beyaz Adam'ın pratiği çabuk eridi; bendeki tutulmaları açmak için ağır olmayan ama hafif sayılmayacak iki çift dambıl aldım. Sabah 8'de kalkıp Bakırköy Ruh ve Sinir Hastesi'nin bahçesinde dört tur -önceleri, mesela elim bir yere çarptı, oturma odasında yürüyüyorum bir uçtan diğer uça ya da dış kapıyı dövüyorum; dörtlemeden bırakmazdım, dört kere çarpar, dört kere yürür, dört kere döverdim- attıktan sonra evde biraz dambıl (azıcık, koşmayı sevmediğimden) çalışıp yazı yazacağım ya da kitap okuyacağım ya da dönem ödevimle uğraşacağım. Bu kararımdan önce spor amaçlı yürüyüşlerim iki mahalle arası kadardır; futbol, basketbol, voleybol filan hiç sevmem; ameliyatlarım yüzünden terlemem de çok sağlıklı değildi; ben de sporu hayatımdan çıkardım. Üşengeçtim ve bahanelerim ile beden derslerine bile girmezdim.

3 yorum:

dino dedi ki...

sevgili yavrum,
ağırlık kasları kısaltıcı bir şeydir. güçlendirmek için herhangi bir şey kullanmadan güçlendirmeye çalış adelelerini. merkezi kuvvetlendirme çok önemlidir. şınav çekebilirsin, ki o birçok kası aynı anda çalıştırır.
esneklik de çok önemli tabii.


imza, derya baykal

fırat dedi ki...

derya abla,
hiç boğazımı tutamıyorum. daha önce dediğim gibi, bir dambıl kaldı bana uyan, onu da aldım ama şekersiz yapamıyorum. hızlı kilo verme tekniklerini bekliyorum. şınav ise çok zor.

dino dedi ki...

acıyla ilişkin biraz mızıldayarak geçiyor sanırım. acısız iş olmaz.
hepsine birden sıkılırsan hangisini yapacaksın. 5 şınav ile başla. sonra gerisi gelir.