07 Şubat, 2008

Faithfull, La Motocyclette, Alain Delon

Marianne Faithfull'u dinlerken hep Patti Smith'i hatırladım, Patti Smith'i dinlerken de Marianne Faithfull'u. Bu hatırlamaların sebebi, Patti Smith'in en sevdiğim şarkısı olan ''Ghost Dance''in Patti Smith söylemiş kadar sevdiğim Marianne Faithfull cover'ı olabilir.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=246789&tarih=07/02/2008


Faithfull'un oynadığı filmlerden birkaçını izledim. Bu filmler arasında Alain Delon ile birlikte başrolü paylaştığı Girl on a Motorcycle'da var. Alain Delon'nun en sevdiğim aktör olduğunu söylersem, Delon'un erkeklik ile çocukluk arasında gidip gelen yakışıklılığın Faithfull'un kadınlık ile kızlık arasında gidip gelen şaşkınlığı ve güzelliğiyle daha da belirgin hale geldiğini de söyleyebilirim. Alain Delon ya da Faithfull haricinde, ferahlatan görüntüleri, iyi müzikleri, fetiş kostümleri, sayko-delik tonu ve soft erotizmiyle iyi bir film orijinal ismiyle La Motocyclette. 68 yapımı film, döneminin özgürlükçü ruhunu pekiştiriyor gibi görünse de, kocası tarafından terkedildikten sonra motorbisikletiyle Avrupa'yı turlayan, bu turlar boyunca eski sevgilisini hayalinde canlandıran kadının öyküsü ile tadında bir yergi taşıyor. Nitekim, finaliyle de neden külte evrildiğinin altını çiziyor.

Alain Delon'un her filmini severim ama Éclipse, L', Le Samourai ve La Motocyclette'in yeri ayrıdır. Faithfull'u da severim, filmlerini de albümleri kadar severim. Alain Delon için ''Asteriks Olimpiyat Oyunları'nda''yı izleyeceğim. Eğer izlersem, Asteriks çizgi romanlarımı hatırlarım, elimde kalanları tekrar okurum, iyi bir tekrar olur. Faithfull için de İstanbul konserine gitmeye çalışacağım. Eğer gidersem, Patti Smith'i hatırlarım, Delon'un motor tulumunu dişleriyle açışını hatırlarım, güzel olur.

mp3: Marianne Faithfull - Ghost Dance (Patti Cover)
mp3: Marianne Faithfull - Song For Nico
mp3: Marianne Faithfull - The Ballad of Lucy Jordan
mp3: Patti Smith - Ghost Dance

Girl on a Motorcycle (1968) Trailer


edit: Marianne Faithfull konserinin bilet fiyatları belirlenmiş, 90 YTL'ymiş, belirlenmez olsaymış.

0 yorum: