08 Haziran, 2008

Kalanşolu Sokak

Rıhtıma bakan Kadıköy Ptt binasının hemen önünde, kısa ve ince bir direkle ayrılmış tramvay durağından başlayarak, tramvay raylarını takip ede ede adım adım Moda Havuzu'nun aşağısındaki mavi Lise'ye varıp, lise ile raylar arasından, yine rayları terketmeden, rayların üzerinden inmeden, sağdaki dar sokaktan içeri girip, bu sokağın bitiminde, rayların sağlı sollu ayırdığı, dörde böldüğü caddeyi andıran daha uzun bir sokakta, yolun beri tarafında kahverengi boyalı bir duvar vardır. Bu duvarın büyük bir bölümüne kapkara Fırat yazılmıştır, hatta ve daha doğrusu, kirletilmiştir. Üzerinde Fırat yazan duvarın devamında ise, hem duvarın, hem de rayların yanında kalan yolun devamında, apartımanlarının çoğu beyaz badanalı ve küçük balkonlu olan ve bitiminde tekrar rıhtıma inen yokuşa bağlanan bir sokak belirir. İşte ben o sokağa çiçeği delikırmızısı kalanşo bıraktım.

************

(Merve tren raylarının üzerinden yürür.

Merve en son mektubunda, diğer mektuplarında olduğu gibi yine tren raylarından, tren raylarının üzerinden yürüye yürüye Aydın'ı terketmek istediğinden bahsetmiş.

Merve yaşadığı şehri terketmek ister.

Merve'nin yüzünden hep yol geçer.

Sivil günlerine 60 gün sonra kavuşacak olan Emre Vr:

-Gitmesi gereken insanların yüzünden yol geçer.)

************

Eğer bir duvara adımı yazmak isteseydim, çok isteseydim, kalanşolu sokağa bakan apartımanın kahverengi dış cephe duvarını seçerdim.

************

(16 yaşında üç demiryolcu tarafından raylar üzerinde ırzına geçilmiş Arthur Rimbaud'un sol ayağını kökünden kesmişler. Ben dizkapağına kadar sanıyordum.)

************

Tramvay rayları ve kapkara Fırat yazılı kahverengi duvarın birbiriyle keşismesi, ikisi beraber kalanşolu sokağı görmesi, o sokağa raylar üzerinde yürüye yürüye gitmem, kalanşolu sokaktan iki kişinin belki de her gün Fırat'lı duvarın önünden geçmesi ilginç ve üzerine yazılacak, üzerinde ağlanacak bir konudur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hacı ne güzel yazmışsın

yağmurla gelen dedi ki...

seni seviyorum fırat çiçeği.