10 Eylül, 2007

You Shot Me Down Bang Bang

Eğer kimileri daha çok sevişebilseydi; şu günlerde töre cinayetlerine engel olmaya çalışan gururlu kadınları ya da heykel yasakcılarını izlemiyor olacaktık televizyonlarda. Eğer kimileri daha çok sevişebilseydi; heykele bakıp gidecek, kız kardeşinin mutluluğunu önemseyecek insanlarla yaşamlar değer kazanacaktı.

(Haberleri izledim, delirdim. Yazasım geldi ama: Kargaşaya yol göstermemek için, bazı şeyleri genişe yaymakta yarar var. Yayalım. Öncelikle, sevişmek yalnızca vurucu bir örnek, ayrıca önemli bir nokta, fakat tek başına yararsız.)

Zayıf ve zincirlenmiş insan, ahlaki doğruluk için yanıp tutuşur. Böyleleri, güçsüz olduklarından, saldırganlardır, kendilerinden daha güçsüzlere, özellikle. Böyleleri, utançlarla yaşarlar. Pek değerli gördükleri gurur, aslında, kıpkırmızı olmuştur. Oysaki, açık fikirlilik, sosyal alanda eşitliğin ve sağlıklı toplumların temelidir. Baskılardan ve tabulardan sıyrılmış birey, kendi fikirlerinin değerli olduğunu, değerli görüldüğünü bilir. Güven peşisıra gelir. Kendine güvenen birey, ilerlemenin esasıdır.

Şu şarkılar, kadın heykeli görünce yüzü kızarıp ayıplayanlara gelsin;

Suede - Animal Nitrate
Pet Shop Boys - Rent
Japan - The Art Of Parties
Pj Harvey - Rid Of Me
Pulp - Live Bed Show
The Smiths - Sheila Take A Bow
Nazan Öncel - Demirden Leblebi
Jane Birkin & Serge Gainsbourg - Je T'aime Moi Non Plus

Not: Bu yazı belki uzar, belki kalır böyle.

2 yorum:

Ezgi dedi ki...

Ben bu konuda, bu sözümü anlayacak kadar beni tanıyanlara, eğer sürekli birşeylerden yakınıyorlarsa ya da sinir içinde saldıracak yer arıyorlarsa: "hadi sen bi seviş, öyle gel." derim. Ve kadınlar başta olmak üzere toplumdaki dedikoduculuğun ve herşeye karışır halleri önlemenin yollarından biri olduğunu düşünerek "bütün bu sorunların çözümü aslında kolay. bi sevişseler herşeye daha olumlu bakacaklar" derim.

Bu işin şakası. Yazına gelince. Bn bu konuda yazacağım çoğu şeyi yazdım.

Kimi ahmakların beden üzerinde baskı kuracağı en uygun alanlardan biri cinselliktir Fırat. Eğer kafadaki örümcekler temizlenmemişse korkarım ki sadece sevişmek, heykellerin içine tükürmek ya da kadını mal gibi görmek gibi hezeyanları değiştir(e)mez.

Goddess Artemis dedi ki...

Kadınlara dayatılan kuralları ve baskıları olan bir toplumun, azgelişmiş olduğunu dahi söyleyemeyiz. Bu durum, ancak ve yalnızca ilkellik göstergesidir.

Bugün heykelden rahatsız olan, yarın billboard'lardaki mayo reklamlarını kaldırır [ki bu yapıldı bile], öbürgün tüm kadınları örtmeye yönelik yasa koyar, bir sonraki gün ise; örneğin benim gibi din değiştirmiş "mürted"lerin katli için fetva verir.

Bu tip süper beyinlerin eylemlerine dair çeşitli yazılar yazmıştım. Naçizane en beğendiklerim şunlardır:

O Kadar Güzel İnsanlarsınız Ki...

Leonard Cohen Haklı: Şimdi Topluca Cinnet Zamanı

Mucize Yok: Sizi Leonard Cohen Kurtarmayacak